Hoe wordt bepaald of mijn OV-reistijd voldoet aan het KOV-criterium?

Om de gemiddelde snelheid te berekenen van het openbaar vervoer traject wordt de kortste wegafstand gedeeld door de OV-reistijd in de spits tussen woning en werkomgeving. Voor de berekening worden de uitkomsten gebruikt van de volgende uitgangspunten en websites (ook als u andere werktijden hebt, een andere route neemt of in een ander gebouw van VU-VUmc werkt):

  1. De OV-reisduur in de ochtendspits tussen uw huis en de Boelelaan 1117 wordt berekend via de website OV-reisinformatie (9292.nl). Voor medewerkers Amsterdam UMC wordt er een aankomsttijd tussen 7.15 uur en 7.45 uur gehanteerd, voor VU en ACTA tussen 8.15 en 8.45 uur.
  2. De (kortste) wegafstand worden berekend aan de hand van de ANWB-Routeplanner

Als de uitkomst van de deling lager is dan de gestelde grenswaarde in de onderstaande tabel, voldoet uw OV-reistijd aan het KOV-criterium. 

KOV tabel

Heeft u een andere vraag?

1. Meer veelgestelde vragen

Vindt u op de home-page niet de informatie die u zoekt? In onderstaande rubriek vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Misschien staat uw vraag er ook tussen. 

Naar veelgestelde vragen

3. Contact opnemen

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden in onze veelgestelde vragen of op een van de andere pagina's in deze website? Neem dan contact met ons op.

Restitutie P+R aanvragen

Andere vraag stellen