In slechts een paar parkeervoorzieningen zijn er enkele motorparkeerplekken. Bovengronds zijn er rondom de VU-VUmc verschillende openbare...Lees meer
De moderne garages P1 VUmc en P2 VUmc zijn hoofdzakelijk bestemd voor bezoekers en patiënten. Mindervalide patiënten met een geldige invalidekaart kunnen ook in de garage onder de polikliniek terecht. De overige locaties worden uitsluitend gebruikt voor abonnementhouders VU, VUmc, ACTA en gelieerde instellingen.
Komt u voor het ziekenhuis, de spoedeisende hulp, het gastenverblijf VUmc, de huisartsenpost of GGZ inGeest/de Nieuwe Valerius? Dan is deze garage direct onder het gebouw van de spoedeisende hulp; VUmc en GGZ inGeest de meest geschikte parkeerlocatie voor u. De borden in de garage wijzen u de weg naar uw bestemming.
Bent u slecht ter been? Bij de uitgang van de garage staan rolstoelen klaar die u kunt lenen.
Op de A10 neemt u afslag s108 (VUmc) en daarna volgt u de borden P1 VUmc.
Op de ANWB borden boven de weg wordt de bezetting van de parkeergarages P1 en P2 aangegeven. Is deze garage niet beschikbaar, dan is de garage P2 VUmc een goed alternatief. De ingang van de garage P2 VUmc bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 3004.
Navigatie adres
Amstelveenseweg 587, 1081 JC, Amsterdam
Maximale doorrijhoogte
2.00 meter
Komt u voor de Polikliniek, CCA, O|2 Labgebouw of ACTA? Dan is de P2 VUmc garage onder het ACTA-gebouw de meest geschikte parkeerlocatie.
Bent u slecht ter been? Bij de uitgang van de garage staan rolstoelen klaar die u kunt lenen.
Op de A10 neemt u afslag s108 (VUmc) en daarna volgt u de borden P2 VUmc. De voetgangersuitgang bevindt zich tussen het ACTA-gebouw en het O|2 Labgebouw.
LET OP: P2 is een veelgebruikte parkeergarage. Kijk op de matrixborden boven de Amstelveenseweg en de De Boeleaan of er parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Is deze garage niet beschikbaar, dan is de garage P3 VU Campus (uitgang De Boelelaan) een goed alternatief.
Navigatie adres
Gustav Mahlerlaan 3004, 1081 LA, Amsterdam
Maximale doorrijhoogte
1.90 meter
Komt u voor de Vrije Universiteit? Onder het multifunctioneel Nieuwe Universiteitsgebouw ligt de parkeergarage P3 VU Campus. Deze 3-laagse garage biedt plaats aan 600 auto's en 1600 fietsen en telt 24 laadplekken voor elektrische auto’s.
Op de A10 neemt u afslag s108 (VUmc) en daarna volgt u de borden P3 VU Campus. De voetgangersuitgangen komen uit op de De Boelelaan en op VU Campusplein.
Let op: in deze garage zijn geen rolstoelen beschikbaar voor mindervaliden. In de garage P1 en P2 wel.
Navigatie adres
Van der Boechorststraat 5a, 1081 BT Amsterdam
Maximale doorijhoogte:
2.10 meter
De POLI garage onder de Polikliniek is op werktijden alleen toegankelijk voor abonnementhouders VUmc en mindervalide patiënten van het VUmc in het bezit van een landelijke gehandicaptenparkeerkaart. Er zijn 24 (betaalde) invalideplekken beschikbaar. VUmc heeft een financiële regeling voor mindervaliden patiënten met een geldige gehandicaptenkaart. Check de website VUmc voor meer informatie.
Bezoekers VUmc kunnen op werkdagen alleen tussen 17.00-24.00 uur en in het weekend in deze garage terecht.
De toerit naar de garage ligt aan de De Boelelaan, vlak voor het ronde gebouw (Albert Heijn To Go) voor de Polikliniek. Het betreft de neerwaartse (rechter) inrit onder het bord "Invalide".
Navigatie adres
De Boelelaan 1118, 1081 HZ Amsterdam
Maximale doorrijhoogte
2.00 meter
In slechts een paar parkeervoorzieningen zijn er enkele motorparkeerplekken. Bovengronds zijn er rondom de VU-VUmc verschillende openbare...Lees meer
Mindervalide patiënten VUmc/ACTA/SBT
Mindervalide patienten van Amsterdam UMC-locatie VUmc/ACTA/SBT in het bezit van een geldige landelijke gehandicaptenparkeerkaart (GLO), kunnen kosteloos parkeren mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer informatie hierover kunt u bij de betreffende instelling opvragen.
Mindervalide bezoekers van de VU
Er zijn enkele mindervalide parkeerplekken voor de hoofdingang van het Hoofdgebouw VU. Indien u in het bezit bent van een landelijke gehandicaptenkaart, kunt u zich via de intercomzuil bij de slagboom melden bij de portier, die u alleen doorlaat als er plaats is.
Bent u medewerker of student bij de VU/ VUmc/HOVO (Hoger Opleiding voor Ouderen) en u bent (tijdelijk) mindervalide?
Mindervaliden kunnen in aanmerking komen voor een (tijdelijke) parkeervergunning mits zij een erkende gehandicaptenkaart hebben of een verwijsbrief van de bedrijfsarts:
- Studenten VU/VUmc kunnen via dit formulier een parkeervergunning aanvragen of contact opnemen met Afdeling Centrale Studentbegeleiding, Team Studeren met een Functiebeperking: www.vu.nl/functiebeperking
- Studenten HOVO kunnen contact opnemen met de HOVO organisatie (020-5985669).
Bezoekers en patiënten VUmc en ACTA/SBT
Als u met de auto komt, kunt u zich voor het ziekenhuis, de polikliniek of ACTA af laten zetten of op laten halen. Deze in/uitstapplekken worden aangegeven met het K+R (Kiss + Ride) symbool. Let op: op deze plekken kan uw begeleider niet parkeren of even wachten in de auto.
Bezoekers VU Campus
De VU Campus kent geen officiële K+R (Kiss + Ride) locaties. De Van der Boechorststraat leent zich het best voor een korte in- of uitstapstop. De inrit naast het MF gebouw loopt naar het VU Campusplein. Alle VU gebouwen hebben een ingang die uitkomt op dit centrale campusplein.
VUmc en ACTA
Laden en lossen bij het Amsterdam UMC-locatie VUmc of ACTA kan alleen bij de daartoe aangewezen laad- en losplekken.
VU Campus
Voor bedrijven of medewerkers die op de campus moeten laden of lossen, kan men schriftelijk autorisatie aanvragen bij de Servicedesk FCO. Toestemming wordt alleen verleend bij voldoende beschikbaarheid op het terrein. Bestuurders die zonder autorisatie aan de slagboom verschijnen, worden doorverwezen naar de parkeerlocatie P2 VUmc of P3 VU Campus.