Over ons

Het Parkeerbedrijf VU-VUmc is een besloten vennootschap die is opgericht door VU en het voormailig VUmc (nu Amsterdam UMC-locatie VUmc) gezamenlijk. Beide instellingen, VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc, zijn voor 50% aandeelhouder. In het bestuur van het Parkeerbedrijf VU-VUmc (Parkeerboard) is zowel de VU als het Amsterdam UMC-locatie VUmc vertegenwoordigd. Het bestuur is verantwoordelijk voor het parkeerbeleid, de tarieven en het parkeerbestand.

Het Parkeerbedrijf VU-VUmc is belast met de uitvoering van het parkeerbeleid voor VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc en de aangesloten instelling ACTA en met het beheer cq. exploitatie van het parkeervastgoed van VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc. Een Raad van Commisarissen, bestaand uit financieel controllers van VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc, houdt (financieëel) toezicht op het Parkeerbedrijf VU-VUmc.

Het Parkeerbedrijf maakt parkeren betaalbaar

VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc staan voor een collectieve parkeeraanpak. Medewerkers VU-Amsterdam UMC-ACTA kunnen voor een parkeervergunning  in aanmerking komen indien hun woon-werksituatie aan bepaalde criteria voldoet of er medische/sociale gronden voor zijn. Daarnaast hebben divisies, faculteiten en diensten de mogelijkheid om in eigen beheer een aantal parkeerpassen uit te geven op andere gronden dan hiervoor genoemd. Deze parkeerpassen zijn beperkt en evenredig over alle faculteiten, divisies en diensten verdeeld.

De tarieven zijn altijd kostendekkend en worden volledig doorberekend aan de afnemers. Door de werkelijke kosten van parkeren door te berekenen aan personen, afdelingen en organisaties die gebruik maken van de parkeervoorzieningen, ontstaat er kostenbewustzijn op de besteding ten behoeve van parkeren. De kostendekkende exploitatie van het Parkeerbedijf maakt dat er geen cent teveel wordt uitgegeven aan parkeren. Hierdoor kan er meer geld besteed worden aan onderwijs, zorg en onderzoek. Waar mogelijk genereert het Parkeerbedrijf extra inkomsten door tijdens daluren betaalde parkeerplekken aan te bieden aan derden.

2.045 parkeerplekken

VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc spannen zich in om het autogebruik te ontmoedigen. We bouwen aan een autoluwe omgeving, met veel groen, pleinen en ondergrondse auto- en fietsgarages. De schaarse ruimte wordt liever ingezet voor onderwijs, medische of stedelijke faciliteiten. De ondergrondse parkeerfaciliteiten worden optimaal ingericht. Momenteel exploiteert het Parkeerbedrijf  meer dan 2.200 parkeerplaatsen verdeeld over vijf parkeergarages.

Beleidsdocumenten Parkeervergunningen VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc

Heeft u vragen? U kunt ons bereiken via dit formulier.

Heeft u een andere vraag?

1. Meer veelgestelde vragen

Vindt u op de home-page niet de informatie die u zoekt? In onderstaande rubriek vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Misschien staat uw vraag er ook tussen. 

Naar veelgestelde vragen

3. Contact opnemen

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden in onze veelgestelde vragen of op een van de andere pagina's in deze website? Neem dan contact met ons op.

Restitutie P+R aanvragen

Andere vraag stellen