Parkeerabonnement voor medewerkers

Medewerkers van de Vrije Universiteit (VU), Amsterdam UMC, en ACTA kunnen in aanmerking komen voor een VU/VUmc parkeerabonnement mits zij voldoen aan één van de criteria die zijn opgenomen in het Parkeerbeleid van de VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc.  

Medewerkers van de Vrije Universiteit (VU), Amsterdam UMC, en ACTA kunnen in aanmerking komen voor een VU/VUmc parkeerabonnement mits zij voldoen aan één van de criteria die zijn opgenomen in het Parkeerbeleid van de VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc. Meer informatie over deze criteria kunt u ook vinden op onze pagina Abonnementscriteria. 

Kenmerken 

  • Het parkeerabonnement voor medewerkers is persoons- en locatiegebonden
  • Verstrekking gebeurt alleen als de medewerker voldoet aan de geldende criteria
  • Feitelijke toewijzing hangt van het aantal beschikbare parkeervergunningen
  • Een abonnement kan worden aangevraagd voor 1-5 dagen/week met een maximale parkeerduur van 12 uur/dag
  • Bij overschrijding van het aantal toegestane parkeeruren, worden de extra geparkeerde uren tegen regulier tarief doorbelast
  • Het abonnement geeft 24 uur/dag, 7 dagen/week toegang tot de aangewezen parkeerlocatie(s)
  • In- en uitrijden van de garage gaat op basis van het kenteken. Daarnaast krijgt men een parkeerpas voor het geval men met een vervangende auto wil binnenrijden

Aanvragen: het parkeerabonnement kan door de medewerker zelf worden aangevraagd. In een enkel geval is de medewerker verplicht om extra informatie mee te sturen. Dit wordt aangegeven in de Abonnementscriteria
Opzeggen: de parkeerabonnementen zijn per maand opzegbaar. Indien een abonnement wordt opgezegd, zullen in de maand erna geen kosten meer worden gefactureerd.
Tarief: men kan kiezen voor een abonnement van 1 tot 5 dagen per week (respectievelijk 12, 24, 36, 48 en 60 uur per week). Het vermelde tarief per maand is voor een 5-daagsabonnement. De kosten en het eigen bijdrage bedrag van de overige abonnementsvarianten zijn naar rato. 
Betaling: De betaling loopt via de werkgever. De abonnementen worden per kwartaal gefactureerd in een verzamelfactuur. Deze factuur wordt gestuurd naar het, bij het parkeerabonnement, vermelde factuuradres. Bij de factuur zit een overzicht van alle abonnementen die actief waren in de betreffende maanden. De inning van de eigen bijdrage van de medewerker gebeurt maandelijks via het salaris van de betreffende medewerker. 
Parkeerlocatie: De locatie wordt bepaald aan de hand van de bezetting in de verschillende locaties. Het Parkeerbedrijf wijst de garage aan waarin geparkeerd gaat worden, maar houdt daarbij wel rekening met eventuele wensen. Het Parkeerbedrijf VU-VUmc kan een aanvraag voor een specifieke locatie afwijzen indien er onvoldoende parkeerplek beschikbaar is.

Laatst bijgewerkt: 07-07-2022

Heeft u een andere vraag?

1. Meer veelgestelde vragen

Vindt u op de home-page niet de informatie die u zoekt? In onderstaande rubriek vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Misschien staat uw vraag er ook tussen. 

Naar veelgestelde vragen

3. Contact opnemen

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden in onze veelgestelde vragen of op een van de andere pagina's in deze website? Neem dan contact met ons op.

Restitutie P+R aanvragen

Andere vraag stellen