Korting voor mensen met fysieke beperking

In alle parkeervoorzieningen VU-VUmc geldt betaald parkeren. Dit geldt in principe ook voor de gehandicapten parkeerplaatsen. U kunt alleen tegen gereduceerd tarief of kosteloos parkeren als u aan bepaalde voorwaarden voldoet. Deze zijn afhankelijk van de instelling die u bezoekt.  

In alle parkeervoorzieningen VU-VUmc geldt betaald parkeren, ook voor de gehandicaptenparkeerplaatsen. U kunt kosteloos parkeren als één van onderstaande voorwaarden op u van toepassing is. 

Patiënten VUmc/ACTA/SBT in bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart
Patienten van Amsterdam UMC-locatie VUmc/ACTA/SBT in het bezit van een geldige landelijke gehandicaptenparkeerkaart (GLO), kunnen kosteloos parkeren mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor bezoekers en patiënten VUmc leest u hierover meer op de website VUmc. Bezoekers van ACTA en SBT kunnen informatie bij de betreffende instelling opvragen.

Komt u voor het Amsterdam UMC en rijdt u in een hoge mindervalide bus? Als uw voertuig te hoog is voor de garages, kunt u hem op één van deze parkeerplekken parkeren.  

Bezoekers Vrije Universiteit (VU) in bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart
Er zijn enkele gehandicapten parkeerplekken voor de hoofdingang van het Hoofdgebouw VU en op het campusterrein zelf. Indien u in het bezit bent van een landelijke gehandicaptenkaart, kunt u zich via de intercomzuil bij de slagboom melden bij de beveiliging, die u alleen doorlaat als er plaats is. U dient uw gehandicaptenkaart zichtbaar op het dashbord te plaatsen. U kunt uw bezoek vooraf aanmelden door een mail te sturen aan servicedesk.fco@vu.nl.  Dit geeft echter geen garantie op een invalide parkeerplek. 

Studenten VU/VUmc/HOVO
Studenten VU/VUmc kunnen via dit formulier een parkeervergunning aanvragen. Studenten met een geldige landelijke gehandicaptenkaart kunnen het formulier gelijk invullen. Voor studenten zonder een landelijke ontheffing moet er eerst bepaald worden of zij in aanmerking komen voor een parkeervergunning. Zij dienen hierover contact op te nemen met hun studieadviseur. Studenten HOVO kunnen contact opnemen met de HOVO organisatie (020-5985669)

Medewerkers VU/VUmc/ACTA
Medewerkers kunnen in aanmerking komen voor een (tijdelijke) parkeervergunning mits zij een erkende gehandicaptenkaart hebben of een verwijsbrief van de bedrijfsarts. Zij kunnen de vergunning aanvragen via dit formulier.

Laatst bijgewerkt: 12-03-2024

Heeft u een andere vraag?

1. Meer veelgestelde vragen

Vindt u op de home-page niet de informatie die u zoekt? In onderstaande rubriek vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Misschien staat uw vraag er ook tussen. 

Naar veelgestelde vragen

3. Contact opnemen

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden in onze veelgestelde vragen of op een van de andere pagina's in deze website? Neem dan contact met ons op.

Restitutie P+R aanvragen

Andere vraag stellen