Wisselpas

Wisselpassen zijn niet persoons- of kentekengebonden parkeerpassen die door faculteiten, divisies en diensten van de Vrije Universiteit (VU), Amsterdam UMC-locatie VUmc (VUmc) of ACTA uit eigen middelen kunnen worden aangeschaft en op incidentele basis uitgeleend kunnen worden aan medewerkers (of externe werknemers).

Faculteiten, divisies en diensten VU, Amsterdam UMC-locatie VUmc of ACTA kunnen deze wisselpassen aanvragen en uitlenen aan medewerkers (bv. medewerkers locatie AMC) of externe werknemers. Veelal zijn het secretariaten of bedrijfsbureau's die deze wisselpas-abonnementen beheren.

Kenmerken

  • Beschikbaar voor faculteiten, divisies en diensten VU/Amsterdam UMC/ACTA
  • Deze passen zijn geschikt voor incidenteel gebruik door werknemers
  • De passen staan op naam van de beherende afdeling (en worden veelal beheerd door de secretariaten)
  • De wisselpassen zijn niet persoons- of kentekengebonden
  • Parkeren kan alleen in de door het Parkeerbedrijf VU-VUmc aangewezen parkeerlocatie. 

Aanvragen: de wisselpas-abonnementen kunnen worden aangevraagd door medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het beheer van parkeerabonnementen via de knop "Direct regelen". Bij elke aanvraag is echter wel toestemming nodig van de directie van een faculteit, divisie of dienst (budgethouder).
Opzeggen: de wisselpassen-abonnementen zijn per maand opzegbaar. Indien een abonnement wordt opgezegd, zullen in de maand er na geen kosten meer worden gefactureerd.
Tarief: het aangegeven tarief is voor 5 dagen per week (60 uur) parkeren. De wisselpassen kunnen in vijf varianten worden afgenomen: 1, 2, 3, 4 of 5 dagen per week (respectievelijk 12, 24, 36, 48 en 60 parkeeruren per week). De parkeerduur en de kosten van de pas zijn dan naar rato. Wordt er met de wisselpas langer geparkeerd, dan worden de overuren in rekening gebracht.
Betaling: de abonnementen worden per kwartaal gefactureerd in een verzamelfactuur. Deze factuur wordt gestuurd naar de betreffende faculteit, divisie of diensten. Bij de factuur zit een overzicht van alle abonnementen die actief waren in de betreffende maanden. 
Parkeerlocatie: met deze passen kan geparkeerd worden in een vooraf door het Parkeerbedrijf VU-VUmc aangewezen parkeerlocatie. Deze locatie wordt bepaald aan de hand van de bezetting in de locaties. Het Parkeerbedrijf VU-VUmc houdt uiteraard wel rekening met de wensen van de eenheid.

Direct regelen

Laatst bijgewerkt: 15-06-2022

Heeft u een andere vraag?

1. Meer veelgestelde vragen

Vindt u op de home-page niet de informatie die u zoekt? In onderstaande rubriek vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Misschien staat uw vraag er ook tussen. 

Naar veelgestelde vragen

3. Contact opnemen

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden in onze veelgestelde vragen of op een van de andere pagina's in deze website? Neem dan contact met ons op.

Restitutie P+R aanvragen

Andere vraag stellen