U bent hier

Weekend P+R

In de garage P2 VUmc kun je in het weekend parkeren voor € 1 per 24 uur mits u naar Amsterdam Centrum heen en weer reist met het openbaar vervoer.

ATTENTIE: Procedure P+R is aangepast vanaf 26 januari. 
In verband met problemen met de P+R automaten, moet u vanaf 26 januari met uw parkeerkaartje naar de parkeerloge gaan en het parkeerkaartje daar laten afstempelen om in aanmerking te komen voor weekend P+R. (Indien u na 22.00 uur inrijdt en voor 07.00 uur weer uitrijdt, kunt u de P+R kosten declareren via dit formulier. De loge is tussen 22.00 uur en 07.00 uur gesloten)

€1
/ 24 uur

Automobilisten die een bezoek brengen aan Amsterdam kunnen in de P2 VUmc garage vanaf vrijdagavond 18.00 uur tot maandagochtend 04.00 uur de auto parkeren tegen het P+R tarief van 1 euro/24 uur en de bijbehorende voorwaarden. Buiten deze tijden betaalt u het reguliere tarief voor kortparkeren. Belangrijke voorwaarden voor het voordelige P+R parkeertarief is 1) een bezoek aan het centrumgebied met het openbaar vervoer. Het P+R centrumgebied bestaat uit stadsdeel Centrum en bepaalde delen van Oost, Zuid en West en 2) het laten afstempelen van uw parkeerkaartje bij de loge van de parkeergarage. Kijk op de site van P+R Amsterdam waar de grenzen precies liggen en voor meer informatie over P+R algemeen.

Belangrijkste regels/informatie voor P2 VUmc

  • In P2 VUmc is P+R parkeren mogelijk van vrijdagavond 18.00 uur tot maandagochtend 04.00 uur. P+R is NIET mogelijk indien er een evenement is.
  • Het tarief bedraagt €1 per 24 uur (+ OV kosten).
  • In de garage zijn GEEN losse P+R GVB-kaarten te koop. Gebruikers kunnen ook hun eigen OV-chipkaart gebruiken. Het 'reizen met je mobiele op saldo" (de OV chip mobiel) kan echter nog niet voor dit doeleinde gebruikt worden.  
  • Terugreis met openbaar vervoer naar P+R: laatste check-in, in het centrumgebied!
  • Betalen parkeertarief: binnen 1 uur na laatste check-uit openbaar vervoer.
  • Parkeerkaartje laten afstempelen bij de loge. (Indien u na 22.00 uur inrijdt en voor 07.00 uur weer uitrijdt, kunt u de P+R kosten declareren via dit formulier. De loge is tussen 22.00 uur en 07.00 uur gesloten)
  • Bij de betaalautomaat eerst parkeerkaart invoeren, dan OV-kaart scannen en daarna betalen.De betaalautomaat controleert bij het afrekenen van het parkeertarief of de laatste check-in van de terugreis, in het centrumgebied heeft plaatsgevonden

Hieronder ziet uw een overzicht van de huidige beschikbaarheid in de verschillende P+R locaties.

Wilt u een restitutieverzoek voor parkeer- of P+R kosten indienen?
U kunt hiervoor dit digitale formulier gebruiken. Om de afwikkeling te bespoedigen, adviseren wij u de nodige bijlagen meteen mee te sturen.
Voor P+R restituties dient u het volgende mee te sturen: een kopie betalingsbewijs van het parkeertarief (bv. afschrift bankrekening) en de reishistorie van de P+R GVB-kaart of eigen OV-chipkaart die gebruikt is om vanuit het P+R centrumgebied naar de P+R te reizen. Van uw eigen OV-chipkaart vraagt u die hier en van de P+R GVB kaart kunt u die opvragen via het online Service formulier van de  klantenservice GVB door in het invulveld te kiezen voor "vraag" en in de omschrijving aan te geven dat het om reishistorie gaat. 

Laatst bijgewerkt op: 
21-01-2022