U bent hier

Informatie voor externen

Op deze pagina staat alle relevante informatie voor externe instellingen die een samenwerkingsovereenkomst gesloten hebben met VU, Amsterdam UMC-locatie VUmc of ACTA en vaak op het VU-VUmc terrein moeten parkeren: de tarieven, de mogelijke parkeervergunningen, de locaties en de mindervalide plekken en Kiss+Ride mogelijkheden.

Producten

€300.17
per maand
excl. btw

Abonnement voor externen

Instellingen of externe bedrijven die een overeenkomst hebben gesloten met VU, Amsterdam UMC-locatie VUmc of ACTA kunnen een abonnement aanschaffen.

€1
/ 17 min

Kortparkeren

Voor patiënten en bezoekers van de (medische) instellingen gevestigd in het gebied rondom VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc.

€30
eenmalig

Verloren kaart

Als u uw parkeerkaart verliest, bent u genoodzaakt een dagkaart aan te schaffen. U kunt deze aanvragen via de intercom op de betaalautomaat in de garage.

Kortings- of waardekaart

Met deze kaart krijgt de bestuurder korting bij het afrekenen van zijn parkeerkosten bij de betaalautomaat. Faculteiten, divisies of diensten VU, Amsterdam UMC-locatie VUmc of ACTA  en instellingen die een overeenkomst hebben met deze instellingen kunnen de kortingskaarten aanschaffen en uitgeven aan hun bezoekers.

€13
Per auto
excl. btw

Eventementtarief voor externen

Organiseert u een evenement in het gebied VU-VUmc en wilt u uw bezoekers in de nabije omgeving laten parkeren? In de daluren kunt u uw bezoekers onderbrengen in één van onze parkeerlocaties mits de bezetting dat toe staat.

€1
/ 24 uur

Weekend P+R

In de garage P2 VUmc kun je in het weekend parkeren voor € 1 per 24 uur mits u naar Amsterdam Centrum heen en weer reist met het openbaar vervoer.

Parkeerlocaties

P1 VUmc

416
8
0
0
9
Komt u voor het ziekenhuis, de spoedeisende hulp, het gastenverblijf VUmc, de huisartsenpost of GGZ inGeest/de Nieuwe Valerius?...

P2 VUmc

455
17
0
0
20
Komt u voor de Polikliniek, CCA, O|2 Labgebouw of ACTA? Dan is de P2 VUmc garage onder het ACTA-gebouw de meest geschikte...

POLI VUmc

395
24
6
0
0
De POLI garage onder de Polikliniek is op werktijden alleen toegankelijk voor abonnementhouders VUmc en mindervalide patiënten...

Veelgestelde vragen

U kunt in aanmerking komen voor een KOV (Kwaliteit Openbaar Vervoer)-parkeerpas indien u meer dan 10 kilometer van uw werk woont én het openbaar...Lees meer

Medewerkers VU-Amsterdam UMC-ACTA komen voor een parkeervergunning in aanmerking indien hun woon-werksituatie aan bepaalde criteria voldoet of omdat er (...Lees meer

Vrijwilligers kunnen in de VU-VUmc parkeervoorzieningen parkeren die ook toegankelijk zijn voor...Lees meer

In slechts een paar parkeervoorzieningen zijn er enkele motorparkeerplekken. Bovengronds zijn er rondom de VU-VUmc verschillende openbare...Lees meer

Heeft u een tijdelijke medische aandoening of beperking waardoor u voor een beperkte periode minder mobiel bent? Of bevindt u zich in bijzonder belastende...Lees meer

Parkeren voor mindervaliden

Mindervalide patiënten VUmc/ACTA/SBT  
Mindervalide patienten van Amsterdam UMC-locatie VUmc/ACTA/SBT in het bezit van een geldige landelijke gehandicaptenparkeerkaart (GLO), kunnen kosteloos parkeren mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer informatie hierover kunt u bij de betreffende instelling opvragen.

Mindervalide bezoekers van de VU
Er zijn enkele mindervalide parkeerplekken voor de hoofdingang van het Hoofdgebouw VU. Indien u in het bezit bent van een landelijke gehandicaptenkaart, kunt u zich via de intercomzuil bij de slagboom melden bij de portier, die u alleen doorlaat als er plaats is.

Bent u medewerker of student bij de VU/ VUmc/HOVO (Hoger Opleiding voor Ouderen) en u bent (tijdelijk) mindervalide?
Mindervaliden kunnen in aanmerking komen voor een (tijdelijke) parkeervergunning mits zij een erkende gehandicaptenkaart hebben of een verwijsbrief van de bedrijfsarts:

- Studenten VU/VUmc kunnen via dit formulier een parkeervergunning aanvragen of contact opnemen met Afdeling Centrale Studentbegeleiding, Team Studeren met een Functiebeperking: www.vu.nl/functiebeperking

- Studenten HOVO kunnen contact opnemen met de HOVO organisatie (020-5985669).

Kiss & ride

Bezoekers en patiënten VUmc en ACTA/SBT
Als u met de auto komt, kunt u zich voor het ziekenhuis, de polikliniek of ACTA af laten zetten of op laten halen. Deze in/uitstapplekken worden aangegeven met het K+R (Kiss + Ride) symbool. Let op: op deze plekken kan uw begeleider niet parkeren of even wachten in de auto.

Bezoekers VU Campus
De VU Campus kent geen officiële K+R (Kiss + Ride) locaties. De Van der Boechorststraat leent zich het best voor een korte in- of uitstapstop. De inrit naast het MF gebouw loopt naar het VU Campusplein. Alle VU gebouwen hebben een ingang die uitkomt op dit centrale campusplein.

Laden en lossen

VUmc en ACTA
Laden en lossen bij het Amsterdam UMC-locatie VUmc of ACTA kan alleen bij de daartoe aangewezen laad- en losplekken.

VU Campus
Voor bedrijven of medewerkers die op de campus moeten laden of lossen, kan men schriftelijk autorisatie aanvragen bij de Servicedesk FCO. Toestemming wordt alleen verleend bij voldoende beschikbaarheid op het terrein. Bestuurders die zonder autorisatie aan de slagboom verschijnen, worden doorverwezen naar de parkeerlocatie P2 VUmc of P3 VU Campus.