U bent hier

Informatie voor bezoekers

Op deze pagina staat alle relevante informatie voor patiënten en bezoekers van VU en VUmc over de tarieven, de locaties en de mindervalide plekken en Kiss+Ride mogelijkheden. In alle parkeervoorzieningen VU-VUmc geldt betaald parkeren. Betaling geschiedt achteraf bij de betaalautomaten bij de uitgangen in de garage. Vergeet daarom niet uw parkeerkaartje uit de auto mee te nemen.

Producten

€1
/ 17 min

Kortparkeren

Voor patiënten en bezoekers van de (medische) instellingen gevestigd in het gebied rondom VU en Amsterdam UMC-locatie VUmc.

€30
eenmalig

Verloren kaart

Als u uw parkeerkaart verliest, bent u genoodzaakt een dagkaart aan te schaffen. U kunt deze aanvragen via de intercom op de betaalautomaat in de garage.

Korting voor mindervaliden

Bent u in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart en komt u voor Amsterdam UMC-locatie VUmc, ACTA of SBT? Dan kunt u kosteloos parkeren, mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Komt u voor de VU? Lees hieronder waar u kunt parkeren. 

€1
/ 24 uur

Weekend P+R

In de garage P2 VUmc kun je in het weekend parkeren voor € 1 per 24 uur mits u naar Amsterdam Centrum heen en weer reist met het openbaar vervoer.

ATTENTIE: Procedure P+R is aangepast vanaf 26 januari. 
In verband met problemen met de P+R automaten, moet u vanaf 26 januari met uw parkeerkaartje naar de parkeerloge gaan en het parkeerkaartje daar laten afstempelen om in aanmerking te komen voor weekend P+R. (Indien u na 22.00 uur inrijdt en voor 07.00 uur weer uitrijdt, kunt u de P+R kosten declareren via dit formulier. De loge is tussen 22.00 uur en 07.00 uur gesloten)

Parkeerlocaties

P1 VUmc

416
8
0
0
9
Komt u voor het ziekenhuis, de spoedeisende hulp, het gastenverblijf VUmc, de huisartsenpost of GGZ inGeest/de Nieuwe Valerius?...

P2 VUmc

455
17
0
0
20
Komt u voor de Polikliniek, CCA, O|2 Labgebouw of ACTA? Dan is de P2 VUmc garage onder het ACTA-gebouw de meest geschikte...

POLI VUmc

395
24
6
0
0
De POLI garage onder de Polikliniek is op werktijden alleen toegankelijk voor abonnementhouders VUmc en mindervalide patiënten...

Veelgestelde vragen

Medewerkers VU-Amsterdam UMC-ACTA komen voor een parkeervergunning in aanmerking indien hun woon-werksituatie aan bepaalde criteria voldoet of omdat er (...Lees meer

Uw bezoek kan terecht in de parkeerlocaties P1 VUmc, P2 VUmc, P3 VU Campus en na 17.00 uur ook in Poli VUmc. In de beschrijving van de afzonderlijke...Lees meer

U kunt in aanmerking komen voor een KOV (Kwaliteit Openbaar Vervoer)-parkeerpas indien u meer dan 10 kilometer van uw werk woont én het openbaar...Lees meer

Wij krijgen regelmatig vragen met betrekking tot het gebruik/kosten van parkeerabonnementen in deze coronavirus situatie. We hebben hieronder de...Lees meer

Vrijwilligers kunnen in de VU-VUmc parkeervoorzieningen parkeren die ook toegankelijk zijn voor...Lees meer

Parkeren voor mindervaliden

Mindervalide patiënten VUmc/ACTA/SBT  
Mindervalide patienten van Amsterdam UMC-locatie VUmc/ACTA/SBT in het bezit van een geldige landelijke gehandicaptenparkeerkaart (GLO), kunnen kosteloos parkeren mits zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer informatie hierover kunt u bij de betreffende instelling opvragen.

Mindervalide bezoekers van de VU
Er zijn enkele mindervalide parkeerplekken voor de hoofdingang van het Hoofdgebouw VU. Indien u in het bezit bent van een landelijke gehandicaptenkaart, kunt u zich via de intercomzuil bij de slagboom melden bij de portier, die u alleen doorlaat als er plaats is.

Bent u medewerker of student bij de VU/ VUmc/HOVO (Hoger Opleiding voor Ouderen) en u bent (tijdelijk) mindervalide?
Mindervaliden kunnen in aanmerking komen voor een (tijdelijke) parkeervergunning mits zij een erkende gehandicaptenkaart hebben of een verwijsbrief van de bedrijfsarts:

- Studenten VU/VUmc kunnen via dit formulier een parkeervergunning aanvragen of contact opnemen met Afdeling Centrale Studentbegeleiding, Team Studeren met een Functiebeperking: www.vu.nl/functiebeperking

- Studenten HOVO kunnen contact opnemen met de HOVO organisatie (020-5985669).

Kiss & ride

Bezoekers en patiënten VUmc en ACTA/SBT
Als u met de auto komt, kunt u zich voor het ziekenhuis, de polikliniek of ACTA af laten zetten of op laten halen. Deze in/uitstapplekken worden aangegeven met het K+R (Kiss + Ride) symbool. Let op: op deze plekken kan uw begeleider niet parkeren of even wachten in de auto.

Bezoekers VU Campus
De VU Campus kent geen officiële K+R (Kiss + Ride) locaties. De Van der Boechorststraat leent zich het best voor een korte in- of uitstapstop. De inrit naast het MF gebouw loopt naar het VU Campusplein. Alle VU gebouwen hebben een ingang die uitkomt op dit centrale campusplein.

Laden en lossen

VUmc en ACTA
Laden en lossen bij het Amsterdam UMC-locatie VUmc of ACTA kan alleen bij de daartoe aangewezen laad- en losplekken.

VU Campus
Voor bedrijven of medewerkers die op de campus moeten laden of lossen, kan men schriftelijk autorisatie aanvragen bij de Servicedesk FCO. Toestemming wordt alleen verleend bij voldoende beschikbaarheid op het terrein. Bestuurders die zonder autorisatie aan de slagboom verschijnen, worden doorverwezen naar de parkeerlocatie P2 VUmc of P3 VU Campus.