U bent hier

Nieuws en Wegwerkzaamheden rondom VU-VUmc

Parkeergarage P3 Campus VU opent per 1 april haar slagbomen.

Vanaf 1 april 2019 is de Campus een centrale ondergrondse parkeergarage rijker: P3 VU Campus. De garage ligt onder het Nieuwe Universiteitsgebouw. Dit betekent betere parkeerfaciliteiten voor cliënten, bezoekers en medewerkers van de VU Campus.

De 3-laagse parkeergarage biedt plek aan 600 auto's. Er zijn 24 oplaadpalen voor elektrische auto's en zes mindervalideplekken. Naast de parkeergarage is er ook een fietsenstalling voor 1.600 fietsen die later geopend wordt.

De garage is uitsluitend toegankelijk voor abonnementhouders en bezoekers aan de gebouwen van VU, VUmc en ACTA.  Bezoekers en cliënten met een bestemming in een van de VUmc gebouwen of ACTA parkeren nu voornamelijk in P1 en P2, maar kunnen straks in P3 terecht als de andere garages vol zijn. De ingang van de parkeergarage is aan de Campuszijde, te bereiken via de Van der Boechorststraat. Op de ANWB borden staat hij vermeld als P3 VU Campus. De parkeergarage heeft twee voetgangersuitgangen, een aan de De Boelelaan en een op het Campusplein. De ingang van de fietsenstalling is aan de De Boelelaan.

De garage is uitgerust met een kentekenherkenningssysteem voor abonnementhouders. Dit bevordert de in- en uitrijsnelheid aanzienlijk en vermindert de uitstoot van uitlaatgassen. Daarnaast krijgen de abonnementhouders een parkeerpas uitgereikt die zij kunnen gebruiken in geval het kenteken niet herkend wordt door vervuiling of voor de komst met een andere auto.

Andere duurzame maatregelen zijn de toepassing van led verlichting met bewegingsensoren. De schoonmaakmachines die gebruikt worden zijn van type ECH2O: zij zijn waterbesparend en reinigen zonder het gebruik schoonmaakmiddelen. In de toekomst komt er een parkeergeleidingssysteem: binnenrijdende parkeerders zien dan in een oogopslag waar nog plek is. Dit beperkt zoekverkeer en dus ook de uitstoot van uitlaatgassen.

 

A10 ZUID RICHTING UTRECHT 5 WEEKENDEN DICHT IN MEI EN JUNI 2019 [02/04/2019] 

In mei en juni werkt Zuidasdok vijf weekenden aan de A10 Zuid (richting Utrecht) en het spoor bij de stations Amsterdam Zuid en RAI. Het gaat om de volgende weekenden en tijden: 

  • vrijdagavond 10 mei 22:00 uur tot maandagochtend 13 mei 05:00 uur
  • vrijdagavond 17 mei 22:00 uur tot maandagochtend 20 mei 05:00 uur
  • vrijdagavond 24 mei 22:00 uur tot maandagochtend 27 mei 05:00 uur
  • vrijdagavond 31 mei 22:00 uur tot maandagochtend 3 juni 05:00 uur
  • vrijdagavond 7 juni 22:00 uur tot dinsdagochtend 11 juni 05:00 uur (Pinksterweekend)

De snelweg A4 (vanaf Schiphol) wordt al ter hoogte van Badhoevedorp afgesloten. De omleiding gaat via de A9 (Amstelveen) -> A2 -> A10 Zuid (richting Schiphol). Komend van de A10 West is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer. Reizen met de trein naar Station Zuid is geen alternatief gezien de buitengebruikstelling van Station Zuid. Treinverkeer van, naar en via de stations Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI is in deze weekenden niet mogelijk. Reizigers reizen om via Amsterdam Centraal.

Komt u dus in deze weekenden naar het VU-VUmc-ACTA gebied, houdt dan rekening met extra reistijd, afsluitingen en omleidingen. Voor meer informatie, kijk hier.